Bekkenband

Biedt ondersteuning aan het bekkengewricht

Een bekkenband ondersteunt het bekkengewricht. Dit wordt ingezet bij (chronische) klachten of pijn aan het bekken. Bij mannen ontstaan bekkenklachten vaak door overbelasting. Dit kan bijvoorbeeld tijdens het sporten en het tillen van zware objecten ontstaan. Ook vrouwen kunnen last krijgen van klachten rondom het bekkengewricht. Dit begint bij veel vrouwen tijdens de zwangerschap.  

Maak een afspraak Koop in webshop

Informatie bekkenband

Een bekkenband, ook wel heupband of heupbrace genoemd, biedt ondersteuning aan het bekken, de heupen en de onderrug en zorgt er tegelijkertijd voor dat de lichaamshouding wordt gecorrigeerd. Een bekkenband wordt niet alleen gedragen door zwangere vrouwen, maar kan ook gebruikt worden bij bekkeninstabiliteit, na een operatie, of bij het herstellen van bekkenklachten. Een bekkenband wordt redelijk strak gedragen rondom het bekken. Dankzij deze ondersteuning zal spanning op de bekkenbanden afnemen. De gewrichten in het bekkengebied zullen hierdoor minder worden belast, zodat het herstel sneller kan verlopen. Daarnaast worden de beide bekkenhelften iets naar elkaar toe gedrukt door de bekkenband. Hierdoor zal verschuiving van de gewrichten minder worden, waardoor ook de pijnklachten zullen afnemen.

https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=48 Orthesen
Orthesen
10
8,5
930 beoordelingen

Bij welke klachten helpt een bekkenband?

Het bekken is een belangrijk onderdeel van het lichaam en bestaat uit meerdere botten: de twee darmbenen aan beide zijkanten, het heiligbeen aan de achterkant en de schaambeenderen aan de voorkant. Deze botten worden bij elkaar gehouden door gewrichtsbanden. Als die banden verzwakt of beschadigd raken kunnen er pijnklachten ontstaan. Een bekkenband dragen kan fijn zijn bij verschillende soorten klachten. Hierbij valt te denken aan;

  • Bekkeninstabiliteit houdt in dat de banden die de botten van het bekken bij elkaar houden, verzwakt zijn. Dit leidt tot pijn rond het bekken, de onderrug en de heupen en komt vooral voor tijdens de zwangerschap.
  • Bekkenpijn is pijn die in de onderbuik, bekken of onderrug wordt gevoeld. Het heeft veel mogelijke oorzaken. Deze aandoening komt vrij vaak voor, geschat wordt dat 20% van de Nederlandse bevolking last heeft van bekkenpijn.
  • Lage Rugpijn is een pijnlijk gevoel dat u ervaart in de onderrug. Het is een klacht die vaak voorkomt; maar liefst 50% van de mensen heeft weleens last van rugpijn.
  • Hypermobiliteit is een (erfelijke) aandoening van het bindweefsel. Doordat het bindweefsel anders is van samenstelling krijgen de gewrichtsbanden en het kapsel meer elastische eigenschappen. De banden zullen bij belasting niet strak opspannen maar juist wat meerekken. De gewrichten kunnen hierdoor verder dan normaal bewegen en vaak overstrekken. Dit kan zorgen voor pijnklachten.

Bekkenband aanmeten

Bekkenband aanmeten stap 1

Tijdens uw eerste afspraak met ons maakt u kennis met een van onze orthopedisch adviseurs. Samen bespreken we uw hulpvraag en nemen we de informatie door die uw arts heeft vermeld in de verwijsbrief. Daar nemen we alle tijd voor. Met de informatie van uw specialist en uw verhaal bekijken we wat de beste oplossing is. Daarnaast geven we advies over de vergoeding en leggen we allerlei gegevens vast.

Tijdens deze eerste afspraak meten we ook de bekkenband aan. We nemen de maten van uw bekken en kijken welke band het beste bij uw probleem past. Mochten wij het juiste confectieproduct voor u op voorraad hebben, dan kunt u gelijk met uw bekkenband naar huis, maar vaak moeten wij deze nog bestellen.

Heeft u een maatwerk product nodig, dan meten wij uw lichaamsmaten. Aan de hand van uw maten, maken wij de bekkenband.

De orthopedisch adviseur maakt meestal een pasafspraak met u over 1 week in geval van een confectieproduct, of over 2 weken in geval van maatwerk.

Bekkenband aanmeten stap 2

Tijdens de pas- en afleverafspraak controleren we of uw bekkenband goed past en comfortabel zit. We doen de bekkenband bij u om. Tijdens deze afspraak leggen wij uit hoe u de band moet gebruiken en schoon kunt maken. Ook maken wij een controleafspraak. Eventueel op een technisch spreekuur met uw voorschrijvend arts erbij.

Uitvoeringen van de bekkenband

Een bekkenband kan in verschillende uitvoeringen en materialen worden geleverd. Het kan zijn dat een confectieband voldoende is. Is dit niet het geval, dan kunnen wij ook een bekkenband voor u op maat maken. Indien u een maatwerk bekkenband nodig heeft, zal uw orthopedisch adviseur u voorlichten over de verschillende materialen en mogelijkheden voor uw maatwerk band.

Livit werkt met hoge kwaliteit confectiebanden. Al onze merken zijn zorgvuldig door onze orthopedisch adviseurs geselecteerd op hun kwaliteit en duurzaamheid.

Gebruikshandleiding bekkenband

Wij geven u hier algemene informatie. Specifieke informatie over uw bekkenband krijgt u van uw orthopedisch adviseur.

Door het dragen van een bekkenband kunt u plaatselijk wat meer gaan transpireren. Laat de huid wennen en in de loop van de tijd zal de zweetproductie vaak afnemen.

Aantrekken van de bekkenband

Het aantrekken van uw bekkenband kan in het begin wat stroef gaan, maar door het gebruik wordt deze steeds soepeler waardoor het aantrekken steeds makkelijker gaat. Het is belangrijk dat de krachten zoveel mogelijk rondom het draaipunt van uw bovenbeen/bekken bevinden.

Positioneer uw bekken goed in de bekkenband. De bekkenband hoort uw bekken te ondersteunen of te corrigeren, dus moet het uw bekken zoveel mogelijk omvatten.

Bevestig de bekkenband zo dat deze de druk goed verdeeld. Begin met de sluitband ten hoogte van het draaipunt bovenbeen/bekken en sluit, indien er meerdere sluitbanden aanwezig zijn, daarna de overige sluitbanden. U zult in het begin merken dat zitten moeilijker gaat, dit is normaal en meestal een indicatie dat de bandage op de juiste wijze aan is gedaan.

Controleer altijd of sluitingen goed vastzitten voor u gaat bewegen.

Onderhoud van de bekkenband

Voor een confectie bekkenband volgt u de onderhoudsinstructies van de fabrikant. Deze instructies staan vermeld in het onderhoudsboekje dat bij uw bekkenband bijgesloten zit.

Een maatwerk bekkenband kan van (combinaties van) verschillende materialen gemaakt zijn. Het onderhoud van een maatwerk brace verschilt dus van soort tot soort.

Voor alle materialen en soorten bekkenband geldt dat deze goed droog moeten zijn voor deze gedragen kunnen worden. Droog de bekkenband altijd aan de lucht en nooit op of met een externe warmtebron. Hierdoor kan de bekkenband zijn vorm verliezen.

Ga bij duidelijk zichtbare schade (diepe groef of barst) aan kunststof delen terug naar uw orthopedisch adviseur. Voor een reparatie of specifieke onderhoudsvragen kunt u ook altijd contact opnemen.

Wennen aan de bekkenband

In het algemeen geldt voor een orthopedisch hulpmiddel een gewenningstijd. Per soort voorziening is deze gewenningstijd verschillend. Neem hiervoor rustig de tijd en laat uw adviseur of arts uitleggen hoe u de draagtijd opbouwt.

Controleer tijdens de opbouwfase uw buik en heupen op drukplekken. Doe dit 25 minuten na het uitdoen van de bekkenband. Plekken die dan nog behoorlijk rood zijn, noemen we drukplekken. Ziet u deze plekken verschijnen, maak dan een afspraak met uw orthopedisch adviseur.

Controle van de bekkenband

Door het intensief dragen van de bekkenband kan er ongemerkt slijtage optreden. Door slijtage aan bijvoorbeeld de pasvorm, het materiaal of de sluitingen kan de werking van uw hulpmiddel verminderen. Laat uw bekkenband daarom regelmatig controleren door uw orthopedisch adviseur. Wij nemen contact met u op voor het plannen van deze controle-afspraak. Heeft u last of vragen, bel ons dan gerust.

Problemen

Heeft u weinig tot geen gevoel in uw bekken, dan is het van groot belang dat u de huid controleert. Dit geldt zeker voor de gewenningsperiode, maar ook daarna. Als er drukplekken of striemen ontstaan, neem dan contact op met uw orthopedisch adviseur.

Garantie bekkenband

De garantietermijn op materiaal- en productiefouten in uw op maat gemaakte orthese (bekkenband) is één jaar en gaat in op de datum van aflevering.

Als redelijkerwijs aangenomen kan worden dat problemen door anatomische veranderingen zijn/worden veroorzaakt, is de garantieregeling niet van toepassing.

Livit Ottobock Care is niet aansprakelijk voor de gevolgen van het onjuist gebruik van, of het aanbrengen van aanpassingen aan, de door haar geleverde producten door andere dan door Livit Ottobock Care als bevoegd erkende personen. Hiermee vervalt tevens de garantieregeling.

Niet tevreden?

Wij streven naar 100% klanttevredenheid en vragen u om opmerkingen of klachten altijd te melden. Het liefst bij de betreffende Livit Ottobock Care medewerker. Heeft dit onvoldoende resultaat opgeleverd? Dan verwijzen wij u naar onze klachtenprocedure op livit.nl/klachtafhandeling. Wij zoeken zo snel mogelijk naar een passende oplossing voor u.

Wet- en regelgeving

Alle medische hulpmiddelen moeten binnen de Europese Unie (EU) voldoen aan de Medical Device Regulation (MDR). Om dit aan te tonen is het in bepaalde gevallen mogelijk om een CE-markering aan het product toe te voegen.
Alleen volledig naar maat gemaakte producten hoeven deze CE-markering niet te hebben.
Voor alle producten van Livit Ottobock Care geldt dat deze voldoen aan de wettelijke eisen van de Medical Device Regulation.

Vergoeding zorgverzekeraar voor braces en orthesen

Vaak worden braces en orthesen uit de basisverzekering vergoed. Dit is wanneer de brace of orthese noodzakelijk is voor het dagelijks functioneren. Orthesen en braces die gebruikt worden voor sport of educatie worden over het algemeen niet vergoed. Dit geldt ook voor braces en orthesen die gebruikt worden tijdens een behandeling (geen vergoeding). Wilt uw weten of u aanspraak kunt maken op vergoeding voor uw brace of orthese? Check dan de vergoedingenwijzer.

Wat is er nodig bij de aanvraag?

Voor elke orthese of brace geldt dat wij de aanvraag voor dit hulpmiddel vooraf indienen bij uw zorgverzekeraar. Voor de meeste orthesen en braces is vooraf geen toestemming nodig.

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland. Het enige dat we van u nodig hebben om uw aanvraag te kunnen indienen is een voorschrift van uw arts (medisch specialist) met de medische indicatie en het behandeldoel, aangevuld met een zorgplan dat u samen met de Livit adviseur opstelt.

Of u voor vergoeding van uw hulpmiddel in aanmerking komt, is afhankelijk van uw medische indicatie en uw hulpvraag en bij welke zorgverzekeraar u verzekerd bent. Check de vergoedingenwijzer.

Informatie over eigen risico bij braces en orthesen

Ook al wordt uw hulpmiddel door de zorgverzekeraar vergoed, kan het zijn dat de kosten ten laste komen van uw eigen risico. Het eigen risico is een wettelijk bepaald jaarbedrag dat voor iedereen gelijk is. Voor 2023 is het eigen risico vastgesteld op € 385,-. Dit bedrag is gelijk aan vorig jaar. Voor kinderen tot 18 jaar geldt geen eigen risico.

Bij sommige verzekeraars kunt u uw eigen risico in termijnen betalen. Of dat in uw geval ook geldt, kunt u navragen bij uw zorgverzekeraar.

Informatie over de eigen bijdrage

Voor sommige hulpmiddelen, bijvoorbeeld voor orthopedische en semi-orthopedische schoenen, geldt behalve het eigen risico ook een eigen bijdrage. Dit bedrag betaalt u zelf. De overheid bepaalt voor welke hulpmiddelen een eigen bijdrage geldt en hoe hoog de bijdrage is. Dit geldt voor hulpmiddelen uit zowel de basisverzekering als uit de aanvullende verzekering.

Sommige zorgverzekeraars bieden een aanvullende verzekering, waarbij de eigen bijdrage geheel of gedeeltelijk wordt vergoed. Uw zorgverzekeraar kan u hier meer over vertellen.

Contracten Zorgverzekeraars

Livit werkt samen met alle zorgverzekeraars in Nederland. Met de juiste indicatie worden de meeste orthopedische hulpmiddelen geheel of gedeeltelijk uit de basisverzekering vergoed. Livit dient de declaratie voor hulpmiddelen die onder de basisvergoeding vallen rechtstreeks in bij uw zorgverzekeraar. Voorwaarden daarvoor zijn dat wij in het bezit zijn van de gegevens van uw zorgverzekering, uw identiteitsbewijs en een verwijsbrief van uw arts of specialist. Of u voor een vergoeding in aanmerking komt, is dus afhankelijk van uw verwijzing (medische indicatie).

Wilt uw weten of u aanspraak kunt maken op vergoeding? Check dan de vergoedingenwijzer.

Vind een Livit heup bekken & lies braces locatie bij u in de buurt

Met meer dan 155 locaties vindt u altijd een locatie bij u in de buurt

Wordt uw behandeling door uw verzekering vergoed?

Selecteer uw verzekeraar om te kijken of u vergoed wordt

Veelgestelde vragen

  • De kosten van een orthese hangen af van de uitvoering waarvoor wordt gekozen. Er zijn grote verschillen tussen confectie- en maatwerkoplossing, en tussen verschillende materialen. Wilt u meer duidelijkheid over kosten? Maak dan een afspraak met een van onze adviseurs.

    De kosten van een orthese hangen af van de uitvoering waarvoor wordt gekozen. Er zijn grote verschillen tussen confectie- en maatwerkoplossing, en tussen verschillende materialen. Wilt u meer duidelijkheid over kosten? Maak dan een afspraak met een van onze adviseurs.

  • De garantietermijn op materiaal- en productiefouten in uw orthese is één jaar. Voor producten die niet door Livit Ottobock Care worden gemaakt, zijn de garantievoorwaarden van de fabrikant van toepassing.

    De garantietermijn op materiaal- en productiefouten in uw orthese is één jaar. Voor producten die niet door Livit Ottobock Care worden gemaakt, zijn de garantievoorwaarden van de fabrikant van toepassing.

  • Gemiddeld gaat een orthese 2 jaar mee, afhankelijk van het type orthese, de uitvoering en de intensiteit van het gebruik van het hulpmiddel. Vervanging van uw orthese na deze gebruikstermijn wordt vaak door uw zorgverzekeraar vergoed. Uw orthopedisch adviseur zal u hierover informeren.

    Gemiddeld gaat een orthese 2 jaar mee, afhankelijk van het type orthese, de uitvoering en de intensiteit van het gebruik van het hulpmiddel. Vervanging van uw orthese na deze gebruikstermijn wordt vaak door uw zorgverzekeraar vergoed. Uw orthopedisch adviseur zal u hierover informeren.

  • Als uw arts de orthese heeft voorgeschreven en u het hulpmiddel permanent gebruikt (de orthese is noodzakelijk bij uw algemene dagelijkse activiteiten), dan worden de kosten voor het hulpmiddel doorgaans vergoed door uw zorgverzekeraar. Hou wel rekening met het verplichte eigen risico dat u bij uw zorgverzekering heeft. Dat betekent dat de kosten pas vergoed worden, nadat u het volledige eigen risico hebt betaald. De zorg van uw huisarts telt niet mee voor het eigen risico. Uiteraard dienen wij de factuur voor uw orthese in bij uw zorgverzekeraar.

    Als uw arts de orthese heeft voorgeschreven en u het hulpmiddel permanent gebruikt (de orthese is noodzakelijk bij uw algemene dagelijkse activiteiten), dan worden de kosten voor het hulpmiddel doorgaans vergoed door uw zorgverzekeraar. Hou wel rekening met het verplichte eigen risico dat u bij uw zorgverzekering heeft. Dat betekent dat de kosten pas vergoed worden, nadat u het volledige eigen risico hebt betaald. De zorg van uw huisarts telt niet mee voor het eigen risico. Uiteraard dienen wij de factuur voor uw orthese in bij uw zorgverzekeraar. Deze stuurt u vervolgens een factuur als u uw eigen risico nog niet volledig hebt betaald. In de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering staan de precieze vergoedingen die u ontvangt. Uw adviseur zal u er meer over vertellen tijdens uw afspraak. Vraagt u zelf een orthese (brace, spalk of bandage) aan, zonder verwijzing van uw arts, dan zijn de kosten voor eigen rekening. 

    Meer weten over de vergoeding van een specifieke orthese? Bekijk dan onze vergoedingenwijzer.

    De informatie op deze website is met zorg samengesteld. Er kunnen echter geen rechten aan de inhoud ontleend worden. Wij raden u aan altijd bij uw eigen zorgverzekeraar na te vragen welke voorwaarden specifiek voor u gelden.

  • Er zijn veel verschillende soorten orthesen, ook wel braces genoemd, en deze worden op verschillende manieren gebruikt. Hier geven wij u algemene informatie over een orthese. Specifieke informatie over uw orthese krijgt u van uw Livit Ottobock Care adviseur.  Lees meer over gebruik en onderhoud door op onderstaande button te klikken.

    Gebruik Orthese

    Er zijn veel verschillende soorten orthesen, ook wel braces genoemd, en deze worden op verschillende manieren gebruikt. Hier geven wij u algemene informatie over een orthese. Specifieke informatie over uw orthese krijgt u van uw Livit Ottobock Care adviseur. 

    Door het dragen van een orthese kunt u plaatselijk wat meer gaan transpireren. Laat de huid wennen en in de loop van de tijd zal de zweetproductie vaak afnemen. 

    Aantrekken Orthese

    Het aantrekken van uw orthese kan in het begin wat stroef gaan, maar door het gebruik wordt deze steeds soepeler waardoor het aantrekken steeds makkelijker gaat. 

    • Positioneer uw lichaamsdeel (arm, been of hoofd) goed in de orthese. De orthese hoort uw lichaam te ondersteunen of te corrigeren, dus moet uw lichaamsdeel zo veel mogelijk omvatten. 
    • Bevestig sluitbanden altijd één voor één en begin op die plek die het verste van uw hart af ligt (eerst pols, dan onderarm en eerst onderbeen en daarna bovenbeen). 
    • Controleer altijd of sluitingen goed vast zitten voor u gaat bewegen. 

    Enkel Voet Orthese (EVO) / Knie Enkel Voet Orthese (KEVO) 

    De meeste kevo’s zijn bedoeld om in een schoen te dragen. Draag deze enkel in de schoen die erbij bedoeld is en nooit zonder. 

    • Zorg dat de schoen volledig is geopend en ga zitten. Plaats uw orthese in de schoen. Laat uw voet vervolgens aan de voorzijde in de schoen glijden. Zorg voor een gebogen knie of kniescharnier. Druk de hiel goed in de achterkant van de orthese. 
    • Bevestig de sluitbanden op het onderbeen en eventueel daarna op het bovenbeen. Dan sluit u uw schoen en kunt u staan. 
    • Heeft uw beenorthese een vergrendelingsysteem, zorg dan dat u uw been volledig strekt en het kniescharnier vergrendeld voor u gaat lopen. 

    Onderhoud Orthese

    Een orthese kan van (combinaties van) verschillende materialen gemaakt zijn. Het onderhoud van een orthese verschilt dus van soort tot soort. 

    Siliconen 

    Dit materiaal is afwasbaar met water en een niet-agressieve zeep. Spoel en droog het materiaal goed na om zeepresten te verwijderen. Siliconen is een sterk materiaal, maar kan minder goed tegen scherpe voorwerpen. Neem contact op met uw Livit Ottobock Care adviseur zodra u een scheurtje ziet. 

    Kunststof 

    Maak kunststof delen regelmatig schoon met een vochtige doek, eventueel met wat schoonmaakmiddel. Gebruik nooit oplosmiddelen zoals aceton, spiritus, wasbenzine of iets dergelijks. 

    Leer 

    Leer kunt u schoonmaken met een vochtige doek. Het beste gebruikt u hiervoor kalkvrij water (gedestilleerd of gekookt water). Gebruik Bevestig de sluitbanden op het onderbeen en eventueel daarna op het bovenbeen. Dan sluit u uw schoen en kunt u staan. Heeft uw beenorthese een vergrendelingsysteem, zorg dan dat u uw been volledig strekt en het kniescharnier vergrendeld voor u gaat lopen. geen zeep. Laat het leer drogen aan de lucht en vermijdt langdurig wrijven. 

    Carbon 

    Carbon is een zeer sterk en slijtvast materiaal. U kunt het reinigen met water en zeep en laten drogen aan de lucht. 

    Scharnieren 

    Scharnieren kunt u insmeren met naaimachineolie. Deze olie is zuurvrij en heeft een hoge zuiverheid. 

    Voering 

    De voering in onze valhelmen is gemaakt van schuimmateriaal dat bekleed is met lycra. De voering is van de buitenschaal te scheiden door het loshalen van het klittenband. De voering kan dan heel voorzichtig met de hand, op lage temperatuur en met vloeibaar wasmiddel gewassen worden. De harde schaal kan met een vochtige doek afgenomen worden. Als u de schuimvoering nat maakt, houdt dan rekening met een aanzienlijke droogtijd. Een eventuele tweede voering kan aangeschaft worden. Voor alle materialen en soorten orthesen geldt dat deze goed droog moeten zijn voor deze gedragen kunnen worden. Droog de orthese altijd aan de lucht en nooit op of met een externe warmtebron. Hierdoor kan de orthese zijn vorm verliezen. Ga bij duidelijk zichtbare schade (diepe groef of barst) aan kunststof delen terug naar uw Livit Ottobock Care adviseur. Voor een reparatie of specifieke onderhoudsvragen kunt u ook altijd contact opnemen. Zo kunnen we indien nodig de sluiting van uw orthese vervangen. 

    Wennen Orthese

    In het algemeen geldt voor een orthopedisch hulpmiddel een gewenningstijd. Per soort voorziening is deze gewenningstijd verschillend. Neemt u hiervoor rustig de tijd en laat uw adviseur of arts u uitleggen hoe u de draagtijd opbouwt. 

    Controleer tijdens de opbouwfase uw lichaamsdeel op drukplekken. Doe dit 25 minuten na het uitdoen van de orthese. Plekken die dan nog behoorlijk rood zijn, noemen we drukplekken en vaak vind u die op de kuit, voet of hak. Dit is een heel normaal verschijnsel. Ziet u deze plekken verschijnen, bouw het dragen van uw orthese dan iets langzamer op. Als de drukpunten na 1 tot 2 weken niet zijn verdwenen, maak dan een afspraak met uw Livit Ottobock Care adviseur. 

    Controle Orthese

    Door het intensief dragen van uw orthese kan er ongemerkt slijtage optreden. Door slijtage aan bijvoorbeeld de pasvorm, het materiaal of de sluitingen kan de werking van uw hulpmiddel verminderen. Laat uw orthese daarom regelmatig controleren door uw Livit Ottobock Care adviseur. Wij nemen contact met u op voor het plannen van deze controle-afspraak. Heeft u last of vragen, bel ons dan gerust. 

    Garantie Orthese

    De garantietermijn op materiaal- en productiefouten in uw op maat gemaakte orthese is één jaar en gaat in op de datum van aflevering. Als redelijkerwijs aangenomen kan worden dat problemen door anatomische veranderingen zijn/worden veroorzaakt, is de garantieregeling niet van toepassing. Livit Ottobock Care is niet aansprakelijk voor de gevolgen van het onjuist gebruik van, of het aanbrengen van aanpassingen aan, de door haar geleverde producten door andere dan door Livit Ottobock Care als bevoegd erkende personen. Hiermee vervalt tevens de garantieregeling. 

  • Orthesen die u bij Livit Ottobock Care hebt laten aanmeten, worden persoonlijk voor u op maat gemaakt. Dit betekent dat voor deze maatwerkproducten geen bedenktijd geldt. Wilt u na het bestellen van je orthese toch van de order afzien? Dan brengen wij de kosten voor de orthese in rekening. Zie hiervoor onze Algemene Voorwaarden op livit.nl onder punt 5.7.

    Orthesen die u bij Livit Ottobock Care hebt laten aanmeten, worden persoonlijk voor u op maat gemaakt. Dit betekent dat voor deze maatwerkproducten geen bedenktijd geldt. Wilt u na het bestellen van je orthese toch van de order afzien? Dan brengen wij de kosten voor de orthese in rekening. Zie hiervoor onze Algemene Voorwaarden op livit.nl onder punt 5.7.

  • Nee, als een orthese (brace, spalk of bandage) wordt vergoed door een zorgverzekeraar is het niet mogelijk om bij te betalen voor een duurdere uitvoering.

     Nee, als een orthese (brace, spalk of bandage) wordt vergoed door een zorgverzekeraar is het niet mogelijk om bij te betalen voor een duurdere uitvoering.

Bekijk alle veelgestelde vragen