Een Pace-Pro® is een subtiel en comfortabel beschermingsproduct, dat ervoor zorgt dat iedereen – kinderen en volwassen -met een pacemaker of ICD-implantaat weer zelfverzekerd, vrij en veilig kunnen bewegen. Het dragen van de Pace-Pro® biedt uw bewegingsvrijheid en veiligheid tijdens fysieke activiteiten of sporten. De protector ligt over het implantaat heen en dekt ook de hoeken, randen en draadaansluitingen volledig af. Zo verkleint de Pace-Pro het risico op draadbreuk aanzienlijk en maakt contact op die plek veel minder kwetsbaar en pijnlijk. Wij maken de Pace-Pro® voor u op maat in onze werkplaats, hiervoor kan een orthopedisch adviseur uw maten opnemen.
De Livit Ottobock Care Pace-Pro® beschermt uw pacemaker, ICD of S-ICD tegen impact van buitenaf, waardoor u weer vrijer kunt bewegen, sporten of een fysiek beroep kan uitoefenen. Ondanks dat een ICD, S-ICD of pacemaker onder de huid zit (meestal onder de borstspier en bij jonge kinderen in de buik), is de draadaansluiting kwetsbaar en voelt de rand van het apparaatje voor mensen pijnlijk wanneer er een klap op komt. Als de draadjes breken, is een nieuwe operatie noodzakelijk. Door het dragen van een Pace-Pro® kan u dit voorkomen.
Ook voor kinderen is de Pace-Pro® zeer geschikt, waardoor zij weer zorgeloos buiten kunnen spelen, sporten en overal aan mee kunnen doen.
De op maat gemaakte beschermkap is van sterk en licht carbon en wordt in een kledingstuk of speciaal vest bevestigd. Aan de binnenkant van de kap zit een zachte gel die kracht kan opvangen, prettig aanvoelt op de huid en het schuiven tegengaat. De Pace-Pro® is beschikbaar in drie uitvoeringen en wordt volledig op maat gemaakt, zodat deze volledig aansluit op uw situatie en wensen en zorgt voor een hoog draagcomfort.
Als u hartproblemen hebt, kunt u een apparaatje geïmplanteerd krijgen dat uw hart helpt of bijstuurt in het behouden van zijn ritme. Dat apparaatje kan een pacemaker, ICD of S-ICD zijn.
Ook is het belangrijk dat hartpatiënten hun conditie goed houden om zo het hart gezond te houden en de hartrevalidatie te bespoedigen. Weer vrij kunnen bewegen draagt voor de pacemaker of ICD-drager bij aan hartrevalidatie en soms ook arbeidsherintegratie. U kan weer meedoen aan contact- en balsporten.
De Pace-Pro wordt aanbevolen door Stichting Hartekind.
Tijdens uw eerste afspraak met ons maakt u kennis met een van onze orthopedisch adviseurs. Samen bespreken we uw hulpvraag en nemen we de informatie door die uw arts heeft vermeld in de verwijsbrief. Daar nemen we alle tijd voor. Met de informatie van uw specialist en uw verhaal bekijken we wat de beste oplossing is. Daarnaast geven we advies over de vergoeding en leggen we allerlei gegevens vast.
Tijdens deze eerste afspraak meten we ook de Pace-Pro aan. We nemen de maten van uw borstkas en kijken welke Pace-Pro het beste bij uw probleem past.
De orthopedisch adviseur maakt meestal een pasafspraak met u over 2 weken.
Als u de Pace-Pro in een eigen kledingstuk verwerkt wil hebben, neem dit kledingstuk dan mee. Zorg ervoor dat dit kledingstuk nauw aansluit op de huid en elastisch is. Daarbij is het voor ons fijn als u, mits u die in uw bezit heeft, uw röntgenfoto’s meeneemt naar de afspraak. Dan kunnen we exact zien waar de draden van uw implantaat lopen.
Na ongeveer 2 weken is uw Pace-Pro gereed en kunt u deze ophalen bij uw Livit Ottobock Care Center. Uw adviseur vertelt u hoe u de beschermkap bevestigt, aan- en uittrekt, gebruikt en onderhoudt. En u kunt uw Pace-Pro vanaf dat moment direct dragen.
De Pace-Pro® is beschikbaar in drie uitvoeringen:
Pace-Pro®
De beschermingskap wordt in uw eigen kledingstuk verwerkt (gympak, sportbeha, etc.). Zo kan bijvoorbeeld een kind in gympakje meedoen met de gymles.
Pace-Pro® Plus
Deze complete uitvoering bestaat uit een fixerend vest waarin uw beschermingskap is bevestigd. Het vest is mouwloos en sluit goed aan op uw bovenlichaam.
Pace-Pro® Buik
Bij kinderen wordt een pacemaker of ICD nog wel eens in de buik geplaatst. Om deze te beschermen hebben we een elastische buikband ontwikkeld waarin de Pace-Pro beschermingskap bevestigd wordt.
De levertijd van de Pace-Pro® (alle varianten) is twee weken.
Het is belangrijk dat uw Pace-Pro tijdens het dragen op de juiste plek zit en blijft zitten. Draag de Pace-Pro daarom altijd op de blote huid. De kap hoort netjes over uw pacemaker/ICD heen te vallen en de draadaansluiting, hoeken en randen af te dekken en daarmee te beschermen.
Plaats de kap op de juiste plek met uw ene hand, terwijl u met uw andere hand uw kledingstuk of het bijbehorende Pace-Pro vest stevig vastzet. Zo wordt de kans op verschuiving tijdens uw activiteiten klein. Bij kinderen is het belangrijk dat een ouder, verzorger of een (sport)begeleider altijd controleert of de Pace-Pro goed zit. De randen van de kap moeten ruim om het implantaat heen vallen. Ondervind u problemen met het dragen van de prothese of is er iets is met uw prothese zelf, neem dan contact op met uw orthopedisch adviseur.
Als u merkt dat de Pace-Pro niet meer goed past, bijvoorbeeld doordat u bent gegroeid, het implantaat is veranderd van plek of uw lichaamsvorm is veranderd, stop dan direct met het gebruik van de Pace-Pro. Maak vervolgens een afspraak met uw orthopedisch adviseur voor het vermaken of vervangen van uw Pace-Pro.
Reparaties en/of aanpassingen kunnen alleen door Livit Ottobock Care als bevoegd erkende personen worden uitgevoerd. Zorg ervoor dat de Pace-Pro dan gereinigd inlevert. Om de werking van uw Pace-Pro te garanderen, adviseren wij u deze elk jaar te laten controleren op slijtage of andere onvolkomenheden. Na verloop van tijd kunnen de klittenbanden minder goed sluiten door aanwezigheid van pluizen in de harde zijde van het klittenband. U kunt deze verwijderen met een speld of kleine priem.
U kunt uw Pace-Pro zo vaak wassen als u wilt. Doe dit met de hand of in de machine op maximaal 30°C. Wij adviseren u het kapje hierbij niet van het vestje of kledingstuk te verwijderen. Verwijder u de kap wel, zorg dan dat u deze bij het terugplaatsen op exact de juiste plek weer vastzet. U mag de Pace-Pro niet in de droger doen, centrifugeren of op de verwarming leggen. Laat de Pace-Pro drogen op een handdoek.
Let op: de Pace-Pro verkleint het risico op beschadiging van uw pacemaker of (s-)ICD implantaat aanzienlijk, maar u blijft te allen tijde zelf verantwoordelijk voor uw handelen.
De pace-pro voldoet aan de essentiële eisen van de Europese Verordening (EU) 2017/745 betreft medische hulpmiddelen. Op grond van de classificatiecriteria (bijlage VIII) van deze richtlijn, is dit product ingedeeld in risicoklasse I. De garantietermijn op materiaal- en productiefouten in uw op maat gemaakte Pace-Pro, Pace-Pro Plus of Pace-Pro Buik is één jaar vanaf de datum van aflevering. Als redelijkerwijs aangenomen kan worden dat problemen door anatomische veranderingen zijn/worden veroorzaakt, is de garantieregeling niet van toepassing. Livit Ottobock Care is niet aansprakelijk voor de gevolgen van het onjuist gebruik van, of het aanbrengen van aanpassingen aan, de door haar geleverde producten door andere dan door Livit Ottobock Care als bevoegd erkende personen. Hiermee vervalt tevens de garantieregeling.
Wij streven naar 100% klanttevredenheid en vragen u om opmerkingen of klachten altijd te melden. Het liefst bij de betreffende Livit Ottobock Care medewerker. Heeft dit onvoldoende resultaat opgeleverd? Dan verwijzen wij u naar onze klachtenprocedure op livit.nl/klachtafhandeling. Wij zoeken zo snel mogelijk naar een passende oplossing voor u.
Alle medische hulpmiddelen moeten binnen de Europese Unie (EU) voldoen aan de Medical Device Regulation (MDR). Om dit aan te tonen is het in bepaalde gevallen mogelijk om een CE-markering aan het product toe te voegen. Alleen volledig naar maat gemaakte producten hoeven deze CE-markering niet te hebben. Voor alle producten van Livit Ottobock Care geldt dat deze voldoen aan de wettelijke eisen van de Medical Device Regulation.
Met meer dan 154 locaties vindt u altijd een locatie bij u in de buurt
Selecteer uw verzekeraar om te kijken of u vergoed wordt
Om ervoor te zorgen dat de Exopulse Mollii Suit goed werkt en lang meegaat, is het belangrijk om te weten hoe u het pak goed draagt en onderhoudt. Lees er hier meer over
Om ervoor te zorgen dat de Exopulse Mollii Suit goed werkt en lang meegaat, is het belangrijk om te weten hoe u het pak goed draagt en onderhoudt. Op deze pagina leggen we op een eenvoudige manier uit hoe u Exopulse Mollii Suit kunt gebruiken en verzorgen, zodat u er het meeste voordeel van heeft.
Dragen Exopulse Mollii Suit
Let op dat u de magnetische strips aan de besturing voorzichtig behandelt:
Tip voor tijdens de draagtijdHou tijdens het dragen van het pak mobiele apparatuur op minimaal 30 cm (12 inches) afstand. Denk daarbij aan laptops, mobiele telefoons, spelcomputers of antennekabels en-kastjes. De frequentie van deze apparatuur kan de prestaties van het pak verminderen.We adviseren u om tijdens het dragen van Exopulse Mollii Suit, een boek te lezen, televisie te kijken of rust te nemen.
Het wassen van uw Exopulse Mollii SuitOm het pak schoon en fris te houden adviseren wij u om elke week de elektrodes in de jas en broek te reinigen met een schoon en vochtig doekje zonder zeep.
Tips voor het dragen van Exopulse Mollii Suit
Lees hier de gebruiksaanwijzing Exopulse Mollii Suit.
De kosten van een orthese hangen af van de uitvoering waarvoor wordt gekozen. Er zijn grote verschillen tussen confectie- en maatwerkoplossing, en tussen verschillende materialen. Wilt u meer duidelijkheid over kosten? Maak dan een afspraak met een van onze adviseurs.
Voor het aanmeten komen u en uw kind naar één van de Livit Ottobock Care Centers. Er zijn twee of drie afspraken nodig voordat uw kind de orthese kan gaan dragen. Bij de eerste afspraak wordt in samenwerking met de arts het looppatroon en de spierspanning beoordeeld. Daarna wordt de orthese aangemeten door een gipsafdruk van het been te maken en/of door maten op te nemen. Dit duurt zo’n dertig minuten. Het is belangrijk dat u de schoenen die uw kind wil gaan dragen met de orthese bij u heeft op deze afspraak. Of dat u de hielheffing van de schoen weet. Als de orthese zonder binnenschoen wordt besteld, kunt u de orthese binnen twee weken afhalen.
Voor het aanmeten komen u en uw kind naar één van de Livit Ottobock Care Centers. Er zijn twee of drie afspraken nodig voordat uw kind de orthese kan gaan dragen. Bij de eerste afspraak wordt in samenwerking met de arts het looppatroon en de spierspanning beoordeeld. Daarna wordt de orthese aangemeten door een gipsafdruk van het been te maken en/of door maten op te nemen. Dit duurt zo’n dertig minuten.
Het is belangrijk dat u de schoenen die uw kind wil gaan dragen met de orthese bij u heeft op deze afspraak. Of dat u de hielheffing van de schoen weet. Als de orthese zonder binnenschoen wordt besteld, kunt u de orthese binnen twee weken afhalen. Als er wel een binnenschoen is besteld, komt u eerst terug voor een pasafspraak. Dit duurt zo’n vijftien minuten. Eén week daarna wordt een laatste check gedaan en kan uw kind de orthese gaan dragen.
U kunt bij ons terecht voor orthopedische schoenen en schoenaanpassingen, veiligheidsschoenen, steunzolen, steunkousen en therapeutisch elastische kousen, orthesen en braces, bandages, prothesen en redressiehelmen.
De garantietermijn op materiaal- en productiefouten in uw orthese is één jaar. Voor producten die niet door Livit Ottobock Care worden gemaakt, zijn de garantievoorwaarden van de fabrikant van toepassing.
U kunt het kunststof deel van de orthese schoonmaken met water of een sopje. Soms is de orthesevoorzien van een leren schoentje, let erop dat die tijdens het schoonmaken niet nat wordt. Verder is er geen onderhoud nodig.
U kunt het kunststof deel van de orthese schoonmaken met water of een sopje. Soms is de orthese voorzien van een leren schoentje, let erop dat die tijdens het schoonmaken niet nat wordt. Verder is er geen onderhoud nodig.
Gemiddeld gaat een orthese 2 jaar mee, afhankelijk van het type orthese, de uitvoering en de intensiteit van het gebruik van het hulpmiddel. Vervanging van uw orthese na deze gebruikstermijn wordt vaak door uw zorgverzekeraar vergoed. Uw orthopedisch adviseur zal u hierover informeren.
Er is vaak veel meer mogelijk dan u denkt. We helpen u graag op weg bij het vinden van de snelste weg naar uw sportwens, zodat u snel lekker kunt gaan bewegen en sporten. Bespreek de mogelijkheden met uw orthopedisch adviseur. Hij of zij kan goed inschatten of uw voorziening geschikt is voor de sport die u in gedachten heeft. Een speciale sportvoorziening is voor de meeste recreatieve vormen van sport echt niet altijd nodig. Vaak kan een goed advies en een kleine aanpassing aan uw dagelijkse voorziening al voldoende zijn.
Er is vaak veel meer mogelijk dan u denkt. We helpen u graag op weg bij het vinden van de snelste weg naar uw sportwens, zodat u snel lekker kunt gaan bewegen en sporten.
Bespreek de mogelijkheden met uw orthopedisch adviseur. Hij of zij kan goed inschatten of uw voorziening geschikt is voor de sport die u in gedachten heeft. Een speciale sportvoorziening is voor de meeste recreatieve vormen van sport echt niet altijd nodig. Vaak kan een goed advies en een kleine aanpassing aan uw dagelijkse voorziening al voldoende zijn.
Een orthese van siliconen is veel gemakkelijker schoon te houden dan een orthese van bijvoorbeeld leer. De orthese is afwasbaar met water en een niet-agressieve zeep. Spoel de orthese goed na om zeepresten te verwijderen. Droog goed af. Siliconen is een sterk materiaal, maar kan minder goed tegen scherpe voorwerpen. Een gescheurde orthese kan meestal nog gerepareerd worden, mits de orthese niet te oud is. Bel ons voor een afspraak als u scheurtjes ontdekt. Wij kunnen de orthese dan repareren. Wij kunnen ook de sluiting van uw orthese vernieuwen als deze verder nog goed zit en werkt.
Als uw arts de orthese heeft voorgeschreven en u het hulpmiddel permanent gebruikt (de orthese is noodzakelijk bij uw algemene dagelijkse activiteiten), dan worden de kosten voor het hulpmiddel doorgaans vergoed door uw zorgverzekeraar. Hou wel rekening met het verplichte eigen risico dat u bij uw zorgverzekering heeft. Dat betekent dat de kosten pas vergoed worden, nadat u het volledige eigen risico hebt betaald. De zorg van uw huisarts telt niet mee voor het eigen risico. Uiteraard dienen wij de factuur voor uw orthese in bij uw zorgverzekeraar.
Als uw arts de orthese heeft voorgeschreven en u het hulpmiddel permanent gebruikt (de orthese is noodzakelijk bij uw algemene dagelijkse activiteiten), dan worden de kosten voor het hulpmiddel doorgaans vergoed door uw zorgverzekeraar. Hou wel rekening met het verplichte eigen risico dat u bij uw zorgverzekering heeft. Dat betekent dat de kosten pas vergoed worden, nadat u het volledige eigen risico hebt betaald. De zorg van uw huisarts telt niet mee voor het eigen risico. Uiteraard dienen wij de factuur voor uw orthese in bij uw zorgverzekeraar. Deze stuurt u vervolgens een factuur als u uw eigen risico nog niet volledig hebt betaald. In de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering staan de precieze vergoedingen die u ontvangt. Uw adviseur zal u er meer over vertellen tijdens uw afspraak. Vraagt u zelf een orthese (brace, spalk of bandage) aan, zonder verwijzing van uw arts, dan zijn de kosten voor eigen rekening.
Meer weten over de vergoeding van een specifieke orthese? Bekijk dan onze vergoedingenwijzer.
De informatie op deze website is met zorg samengesteld. Er kunnen echter geen rechten aan de inhoud ontleend worden. Wij raden u aan altijd bij uw eigen zorgverzekeraar na te vragen welke voorwaarden specifiek voor u gelden.