Siliconen Pols Hand brace

Rustspalk ter ondersteuning van pols/hand

Een pols hand brace geeft u rust ondersteuning bij pijnklachten. Daarnaast zorgt de pols hand brace voor het beschermen van het polsgewricht tegen onbedoeld stoten van buitenaf. Omdat de brace zorgt voor stabiliteit vermindert de pijn en kan de pols herstellen. Een pols hand brace wordt vaak ingezet bij reuma, artrose in de pols en hypermobiliteit. Het kan zijn dat een confectie pols hand brace voldoende is, maar indien nodig kunnen wij ook een brace voor u op maat maken. Welke pols hand brace het beste bij u past hangt onder andere af van de aard van uw klachten, maar ook van de plek van de pijn en hoe u het product wil gaan gebruiken. Meer weten over de juiste pols hand brace voor uw situatie? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.

Wat krijgt u vergoed? Maak een afspraak

Informatie over de Siliconen Pols Hand Brace

De pols hand brace, ook wel bandage of orthese genoemd, ontlast en stabiliseert het polsgewricht. Een pols hand brace is namelijk een laagdrempelige manier om de gewrichten in de pols en hand te ontzien. Hierdoor kunt u uw pols en hand blijven gebruiken, zonder dat de gewrichten worden overbelast. Ook wordt de pijn verlicht en ontwrichting voorkomen. Dit verbetert het algehele functioneren en biedt ondersteuning bij het uitvoeren van uw dagelijkse levensverrichtingen. Een siliconen pols hand brace kan in verschillende uitvoeringen en maten worden geleverd. Uw orthopedisch adviseur kan u vertellen welke siliconen pols hand brace het meest geschikt voor u is.

Livit Ottobock Care maakt de siliconen pols hand brace op maat. Dit zorgt ervoor dat het hulpmiddel nauwkeurig op de huid aansluit en een groot draagcomfort heeft. Siliconen is een soepel materiaal, dat met een versteviging voor de juiste ondersteuning in de arm kan zorgen.

Wij kunnen de siliconen pols hand brace in verschillende kleuren voor u maken. Ook voor de klittenbandsluiting is er een keuze uit kleuren.

Een speciale uitvoering van de siliconen Pols Hand brace is de Pre-Skin. De Pré-Skin is een antibacteriële siliconen pols hand brace. In de unieke siliconen samenstelling zitten moleculen die bacteriegroei tegengaan. Zo blijft de brace vrij van vervelende (zweet)geurtjes en is het vriendelijk voor de huid.

https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=48 Orthesen
Orthesen
10
8,5
942 beoordelingen

Bij welke klachten helpt een Siliconen Pols Hand Brace?

Chronische aandoeningen aan vingers, hand- en polsgewrichten, zoals reuma of artrose, kunnen ervoor zorgen dat u een hulpmiddel nodig heeft. Bijvoorbeeld om een gewricht te corrigeren, bepaalde bewegingen onmogelijk te maken of om vrijer te kunnen bewegen. Uw arts kan een pols hand brace adviseren wanneer u last heeft van klachten aan uw pols of hand. Denk hierbij aan:

  • Het carpaal tunnel syndroom is een verzameling van klachten aan de hand. Zo kunt u last hebben van tintelingen en verlies van gevoel in uw hand en vingers (duim, wijsvinger, middelvinger en ringvinger).
  • RSI is een verzamelnaam voor alle gewricht- en spierklachten aan de handen, polsen, armen, schouders of nek. RSI staat voor Repetitive Strain Injury. Dit betekent dat er een blessure is ontstaan door herhaalde belasting. 
  • Reuma; is de verzamelnaam voor meer dan honderd spier- en gewrichtsaandoeningen. De, meestal chronische, gevolgen zijn pijn en stijfheid in spieren of gewrichten.
  • Artrose (osteoartritis); dit is een chronische toestand waarbij het kraakbeen in de gewrichten is beschadigd. Het komt het vaakst voor in de rug, handen, knieën en voeten
  • Verzwikking of verstuiking van de pols.
  • Ontsteking van het polsgewricht.
  • Instabiliteitsklachten; ontstaan wanneer een gewricht ‘te los’ is en teveel bewegingsvrijheid heeft. Hierdoor kunnen er vervelende pijnklachten ontstaan.
  • Overbelastingsklachten; een (te) zware belasting van de pols en handen kunnen overbelastingsklachten geven
  • Pijnlijke gewrichten kunnen hun oorzaak hebben in een ontsteking, of een aandoening zoals artrose of reuma.
  • Spasmen is het oncontroleerbaar of onwillekeurig samentrekken van de spieren. Hierdoor is het voor de spieren onmogelijk om zich te ontspannen.
  • Handkrampen ontwikkelen zich vaak als gevolg van aandoeningen die de spieren en zenuwen in de hand beïnvloeden.
  • Dwangstanden; Wanneer een gewricht langdurig in een bepaalde stand blijft staan, kan er een verkorting van de spieren en pezen ontstaan. Hierdoor kan een gewricht in een dwangstand komen, dit heet een contractuur.
  • Huidpijn, ook wel neuropathie genoemd. Zenuwen zorgen ervoor dat we sensaties op de huid kunnen ervaren zoals aanrakingen, warmte, kou of pijn. Als de zenuwen beschadigd zijn, kan dat er dus voor zorgen dat u ofwel een heftige pijn ervaart ofwel juist het gevoel verliest.

Aanmeten van een Siliconen Pols Hand Brace

Siliconen Pols Hand Brace aanmeten stap 1

Tijdens uw eerste afspraak met ons maakt u kennis met een van onze orthopedisch adviseurs. Samen bespreken we uw hulpvraag en nemen we de informatie door die uw arts heeft vermeld in de verwijsbrief. Daar nemen we alle tijd voor. Met de informatie van uw specialist en uw verhaal bekijken we wat de beste oplossing is. Daarnaast geven we advies over de vergoeding en leggen we allerlei gegevens vast.

Tijdens deze eerste afspraak meten we ook de siliconen pols hand brace aan. We nemen de maten van uw pols en arm en kijken welke brace het beste bij uw probleem past. Mochten wij het juiste product voor u op voorraad hebben, dan kunt u gelijk met uw pols hand brace naar huis, maar vaak moeten wij de brace nog bestellen.

Heeft u een maatwerk product nodig, dan maken we tijdens deze afspraak een afdruk van uw pols en arm door middel van een cast, gips of via een scan. Aan de hand van uw maten, maken wij uw pols hand brace.

De orthopedisch adviseur maakt meestal een pasafspraak met u over 2 weken.

Siliconen Pols Hand Brace aanmeten stap 2

Tijdens de pas- en afleverafspraak controleren we of uw pols hand brace goed past en comfortabel zit. We doen de pols hand brace bij u om. Tijdens deze afspraak leggen wij u uit hoe u de brace moet gebruiken en schoon kunt maken. Ook maken wij een controleafspraak. Eventueel op een technisch spreekuur met uw voorschrijvend arts erbij.

Gebruikshandleiding Siliconen Pols Hand Brace

Siliconen is een zacht materiaal en daardoor niet bestand tegen scherpe voorwerpen. Pas op met het gebruik van messen. Als een scheur in het siliconen ontstaat, neem dan contact op met de orthopedisch adviseur.

In het gebruik zullen de eigenschappen van de pols hand brace langzaam veranderen. Zo kan de kleur onder invloed van zonlicht verbleken.

Het siliconen zal soepeler worden en zich meer naar de huid gaan zetten. De versteviging zal na verloop van tijd in stijfheid afnemen, waardoor de kans bestaat dat een nieuwe voorziening noodzakelijk is. Indien u vermoedt dat dit het geval is, kunt u contact opnemen met uw orthopedisch adviseur.

Aantrekken Siliconen Pols Hand Brace

Siliconen is een materiaal dat stroef over de huid schuift. Daarom is het van belang dat de klittenbanden volledig losgemaakt worden en de pols hand brace goed opengemaakt wordt voordat deze aangetrokken wordt.

  • Na het positioneren van de hand in de pols hand brace worden de klittenbanden gesloten.
  • Trek de klittenbanden aan tot de pols hand brace nauw om de hand/arm gesloten zit.

Op deze manier biedt de pols hand brace meer ondersteuning

Wennen Siliconen Pols Hand Brace

Voor het dragen van een orthopedisch hulpmiddel geldt over het algemeen een gewenningstijd, hoewel deze per hulpmiddel verschillend kan zijn.

Om de pijnklachten te verminderen en rust te creëren, zal de pols hand brace ervoor zorgen dat bepaalde bewegingen niet meer uitvoerbaar zijn. Dit vraagt om een aanpassing van bewegingspatronen en uw houding. Het kan in het begin druk op de huid uitoefenen en lichaamsdelen of gewrichten corrigeren.

Een gewenningsperiode van 1 á 2 weken is normaal, waarin de pols hand brace uitgedaan wordt als deze last veroorzaakt. Na twee weken zou u gewend moeten zijn aan de aanpassing. De pols hand brace mag geen pijn doen of irriteren, mocht dit toch zo zijn, neem dan contact met ons op.

Onderhoud Siliconen Pols Hand Brace

  • Spoel de pols hand brace dagelijks na gebruik af met water.
  • Bij het ontstaan van geurtjes of verkleuring door vuiligheid kan siliconen gewassen worden met warm water en niet-agressieve zeep.
  • Zorgt dat de sluitingen daarbij goed gesloten zijn.
  • Spoel en droog het materiaal goed na om zeepresten te verwijderen.

Controle

Heeft u weinig tot geen gevoel in uw arm en/of hand, dan is het van groot belang dat u de huid controleert. Dit geldt zeker voor de gewenningsperiode, maar ook daarna. Als er drukplekken of striemen ontstaan, neem dan contact op met uw orthopedisch adviseur.

Producthandleiding

Garantie siliconen pols en hand brace

Door het intensief dragen van uw pols hand brace kan er ongemerkt slijtage optreden. Door slijtage aan bijvoorbeeld de pasvorm, het materiaal of de sluitingen kan de werking van uw hulpmiddel verminderen. Laat uw brace daarom regelmatig controleren door uw orthopedisch adviseur Wij nemen contact met u op voor het maken van een controle-afspraak. Heeft u last of vragen; bel ons gerust.

Niet tevreden?

De garantietermijn op materiaal- en productiefouten in uw op maat gemaakte brace is één jaar en gaat in op de datum van aflevering.

Als redelijkerwijs aangenomen kan worden dat problemen door anatomische veranderingen zijn/worden veroorzaakt, is de garantieregeling niet van toepassing.

Livit Ottobock Care is niet aansprakelijk voor de gevolgen van het onjuist gebruik van, of het aanbrengen van aanpassingen aan, de door haar geleverde producten door andere dan door Livit Ottobock Care als bevoegd erkende personen. Hiermee vervalt tevens de garantieregeling.

Wij zoeken zo snel mogelijk naar een passende oplossing voor u.

Wet- en regelgeving

Alle medische hulpmiddelen moeten binnen de Europese Unie (EU) voldoen aan de Medical Device Regulation (MDR). Om dit aan te tonen is het in bepaalde gevallen mogelijk om een CE-markering aan het product toe te voegen.
Alleen volledig naar maat gemaakte producten hoeven deze CE-markering niet te hebben.
Voor alle producten van Livit Ottobock Care geldt dat deze voldoen aan de wettelijke eisen van de Medical Device Regulation.

Vergoeding zorgverzekeraar voor braces en orthesen

Vaak worden braces en orthesen uit de basisverzekering vergoed. Dit is wanneer de brace of orthese noodzakelijk is voor het dagelijks functioneren. Orthesen en braces die gebruikt worden voor sport of educatie worden over het algemeen niet vergoed. Dit geldt ook voor braces en orthesen die gebruikt worden tijdens een behandeling (geen vergoeding). Wilt uw weten of u aanspraak kunt maken op vergoeding voor uw brace of orthese? Check dan de vergoedingenwijzer.

Wat is er nodig bij de aanvraag?

Voor elke orthese of brace geldt dat wij de aanvraag voor dit hulpmiddel vooraf indienen bij uw zorgverzekeraar. Voor de meeste orthesen en braces is vooraf geen toestemming nodig.

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland. Het enige dat we van u nodig hebben om uw aanvraag te kunnen indienen is een voorschrift van uw arts (medisch specialist) met de medische indicatie en het behandeldoel, aangevuld met een zorgplan dat u samen met de Livit adviseur opstelt.

Of u voor vergoeding van uw hulpmiddel in aanmerking komt, is afhankelijk van uw medische indicatie en uw hulpvraag en bij welke zorgverzekeraar u verzekerd bent. Check de vergoedingenwijzer.

Informatie over eigen risico bij braces en orthesen

Ook al wordt uw hulpmiddel door de zorgverzekeraar vergoed, kan het zijn dat de kosten ten laste komen van uw eigen risico. Het eigen risico is een wettelijk bepaald jaarbedrag dat voor iedereen gelijk is. Voor 2023 is het eigen risico vastgesteld op € 385,-. Dit bedrag is gelijk aan vorig jaar. Voor kinderen tot 18 jaar geldt geen eigen risico.

Bij sommige verzekeraars kunt u uw eigen risico in termijnen betalen. Of dat in uw geval ook geldt, kunt u navragen bij uw zorgverzekeraar.

Informatie over de eigen bijdrage

Voor sommige hulpmiddelen, bijvoorbeeld voor orthopedische en semi-orthopedische schoenen, geldt behalve het eigen risico ook een eigen bijdrage. Dit bedrag betaalt u zelf. De overheid bepaalt voor welke hulpmiddelen een eigen bijdrage geldt en hoe hoog de bijdrage is. Dit geldt voor hulpmiddelen uit zowel de basisverzekering als uit de aanvullende verzekering.

Sommige zorgverzekeraars bieden een aanvullende verzekering, waarbij de eigen bijdrage geheel of gedeeltelijk wordt vergoed. Uw zorgverzekeraar kan u hier meer over vertellen.

Contracten Zorgverzekeraars

Livit werkt samen met alle zorgverzekeraars in Nederland. Met de juiste indicatie worden de meeste orthopedische hulpmiddelen geheel of gedeeltelijk uit de basisverzekering vergoed. Livit dient de declaratie voor hulpmiddelen die onder de basisvergoeding vallen rechtstreeks in bij uw zorgverzekeraar. Voorwaarden daarvoor zijn dat wij in het bezit zijn van de gegevens van uw zorgverzekering, uw identiteitsbewijs en een verwijsbrief van uw arts of specialist. Of u voor een vergoeding in aanmerking komt, is dus afhankelijk van uw verwijzing (medische indicatie).

Wilt uw weten of u aanspraak kunt maken op vergoeding? Check dan de vergoedingenwijzer.

Vind een Livit orthesen en braces locatie bij u in de buurt

Met meer dan 151 locaties vindt u altijd een locatie bij u in de buurt

Wordt uw behandeling door uw verzekering vergoed?

Selecteer uw verzekeraar om te kijken of u vergoed wordt

Veelgestelde vragen

  • Om ervoor te zorgen dat de Exopulse Mollii Suit goed werkt en lang meegaat, is het belangrijk om te weten hoe u het pak goed draagt en onderhoudt. Lees er hier meer over

    Om ervoor te zorgen dat de Exopulse Mollii Suit goed werkt en lang meegaat, is het belangrijk om te weten hoe u het pak goed draagt en onderhoudt. Op deze pagina leggen we op een eenvoudige manier uit hoe u Exopulse Mollii Suit kunt gebruiken en verzorgen, zodat u er het meeste voordeel van heeft.

    Dragen Exopulse Mollii Suit

    Let op dat u de magnetische strips aan de besturing voorzichtig behandelt:

    • Verwijder ze voorzichtig een voor een van hun magnetische koppeling.
    • Zorg dat de snoertjes niet gedraaid zijn als ze verbonden zijn met de jas en broek.
    • En zorg dat de snoertjes in vloeiende bochten lopen en niet in een scherpe hoek.

    Tip voor tijdens de draagtijd
    Hou tijdens het dragen van het pak mobiele apparatuur op minimaal 30 cm (12 inches) afstand. Denk daarbij aan laptops, mobiele telefoons, spelcomputers of antennekabels en-kastjes. De frequentie van deze apparatuur kan de prestaties van het pak verminderen.
    We adviseren u om tijdens het dragen van Exopulse Mollii Suit, een boek te lezen, televisie te kijken of rust te nemen.

    Het wassen van uw Exopulse Mollii Suit
    Om het pak schoon en fris te houden adviseren wij u om elke week de elektrodes in de jas en broek te reinigen met een schoon en vochtig doekje zonder zeep.

    • Reinig de besturing, de magnetische strips en de connectors ten minste eens per twee maanden met een licht vochtige doek zonder zeep. De jas en broek kun je met de hand wassen.
    • Dompel de kleding in water met een temperatuur tot maximaal 40°C.
    • Laat het pak een dag aan de lucht drogen aan een kledinghanger. Niet centrifugeren of strijken.

    Tips voor het dragen van Exopulse Mollii Suit

    • Om het effect van het pak voor uzelf inzichtelijk te krijgen, adviseren wij om een dagboekje bij te houden, waarin u noteert hoelang u het pak gedragen heeft, welke activiteit u gedaan heeft en wat het effect van het pak op dat moment was.
    • Wij adviseren om zoveel mogelijk te bewegen. U kunt samen met uw fysiotherapeut een plan maken met oefeningen.
    • Het opladen van Exopulse Mollii Suit is eigenlijk ook een uurtje opladen voor uzelf. Voel tijdens het opladen wat er met uw lichaam gebeurt en probeer even tot rust te komen. Even een boek lezen, een fijne serie kijken of mediteren doet wonderen voor uw energie. En daarna kunt u er weer tegenaan!

    Gebruiksaanwijzing

    Lees hier de gebruiksaanwijzing Exopulse Mollii Suit.

  • De kosten van een orthese hangen af van de uitvoering waarvoor wordt gekozen. Er zijn grote verschillen tussen confectie- en maatwerkoplossing, en tussen verschillende materialen. Wilt u meer duidelijkheid over kosten? Maak dan een afspraak met een van onze adviseurs.

    De kosten van een orthese hangen af van de uitvoering waarvoor wordt gekozen. Er zijn grote verschillen tussen confectie- en maatwerkoplossing, en tussen verschillende materialen. Wilt u meer duidelijkheid over kosten? Maak dan een afspraak met een van onze adviseurs.

  • Voor het aanmeten komen u en uw kind naar één van de Livit Ottobock Care Centers. Er zijn twee of drie afspraken nodig voordat uw kind de orthese kan gaan dragen. Bij de eerste afspraak wordt in samenwerking met de arts het looppatroon en de spierspanning beoordeeld. Daarna wordt de orthese aangemeten door een gipsafdruk van het been te maken en/of door maten op te nemen. Dit duurt zo’n dertig minuten.
    Het is belangrijk dat u de schoenen die uw kind wil gaan dragen met de orthese bij u heeft op deze afspraak. Of dat u de hielheffing van de schoen weet. Als de orthese zonder binnenschoen wordt besteld, kunt u de orthese binnen twee weken afhalen.

    Voor het aanmeten komen u en uw kind naar één van de Livit Ottobock Care Centers. Er zijn twee of drie afspraken nodig voordat uw kind de orthese kan gaan dragen. Bij de eerste afspraak wordt in samenwerking met de arts het looppatroon en de spierspanning beoordeeld. Daarna wordt de orthese aangemeten door een gipsafdruk van het been te maken en/of door maten op te nemen. Dit duurt zo’n dertig minuten. 

    Het is belangrijk dat u de schoenen die uw kind wil gaan dragen met de orthese bij u heeft op deze afspraak. Of dat u de hielheffing van de schoen weet. Als de orthese zonder binnenschoen wordt besteld, kunt u de orthese binnen twee weken afhalen. Als er wel een binnenschoen is besteld, komt u eerst terug voor een pasafspraak. Dit duurt zo’n vijftien minuten. Eén week daarna wordt een laatste check gedaan en kan uw kind de orthese gaan dragen.

  • U kunt bij ons terecht voor orthopedische schoenen en schoenaanpassingen, veiligheidsschoenen, steunzolen, steunkousen en therapeutisch elastische kousen, orthesen en braces, bandages, prothesen en redressiehelmen. 

    U kunt bij ons terecht voor orthopedische schoenen en schoenaanpassingen, veiligheidsschoenen, steunzolen, steunkousen en therapeutisch elastische kousen, orthesen en braces, bandages, prothesen en redressiehelmen

  • De garantietermijn op materiaal- en productiefouten in uw orthese is één jaar. Voor producten die niet door Livit Ottobock Care worden gemaakt, zijn de garantievoorwaarden van de fabrikant van toepassing.

    De garantietermijn op materiaal- en productiefouten in uw orthese is één jaar. Voor producten die niet door Livit Ottobock Care worden gemaakt, zijn de garantievoorwaarden van de fabrikant van toepassing.

  • U kunt het kunststof deel van de orthese schoonmaken met water of een sopje. Soms is de orthesevoorzien van een leren schoentje, let erop dat die tijdens het schoonmaken niet nat wordt. Verder is er geen onderhoud nodig.

    U kunt het kunststof deel van de orthese schoonmaken met water of een sopje. Soms is de orthese voorzien van een leren schoentje, let erop dat die tijdens het schoonmaken niet nat wordt. Verder is er geen onderhoud nodig.

  • Gemiddeld gaat een orthese 2 jaar mee, afhankelijk van het type orthese, de uitvoering en de intensiteit van het gebruik van het hulpmiddel. Vervanging van uw orthese na deze gebruikstermijn wordt vaak door uw zorgverzekeraar vergoed. Uw orthopedisch adviseur zal u hierover informeren.

    Gemiddeld gaat een orthese 2 jaar mee, afhankelijk van het type orthese, de uitvoering en de intensiteit van het gebruik van het hulpmiddel. Vervanging van uw orthese na deze gebruikstermijn wordt vaak door uw zorgverzekeraar vergoed. Uw orthopedisch adviseur zal u hierover informeren.

  • Er is vaak veel meer mogelijk dan u denkt. We helpen u graag op weg bij het vinden van de snelste weg naar uw sportwens, zodat u snel lekker kunt gaan bewegen en sporten. 
    Bespreek de mogelijkheden met uw orthopedisch adviseur. Hij of zij kan goed inschatten of uw voorziening geschikt is voor de sport die u in gedachten heeft. Een speciale sportvoorziening is voor de meeste recreatieve vormen van sport echt niet altijd nodig. Vaak kan een goed advies en een kleine aanpassing aan uw dagelijkse voorziening al voldoende zijn. 

    Er is vaak veel meer mogelijk dan u denkt. We helpen u graag op weg bij het vinden van de snelste weg naar uw sportwens, zodat u snel lekker kunt gaan bewegen en sporten. 

    Bespreek de mogelijkheden met uw orthopedisch adviseur. Hij of zij kan goed inschatten of uw voorziening geschikt is voor de sport die u in gedachten heeft. Een speciale sportvoorziening is voor de meeste recreatieve vormen van sport echt niet altijd nodig. Vaak kan een goed advies en een kleine aanpassing aan uw dagelijkse voorziening al voldoende zijn. 

  • Een orthese van siliconen is veel gemakkelijker schoon te houden dan een orthese van bijvoorbeeld leer. De orthese is afwasbaar met water en een niet-agressieve zeep. Spoel de orthese goed na om zeepresten te verwijderen. Droog goed af. Siliconen is een sterk materiaal, maar kan minder goed tegen scherpe voorwerpen. Een gescheurde orthese kan meestal nog gerepareerd worden, mits de orthese niet te oud is. Bel ons voor een afspraak als u scheurtjes ontdekt. Wij kunnen de orthese dan repareren. Wij kunnen ook de sluiting van uw orthese vernieuwen als deze verder nog goed zit en werkt. 

    Een orthese van siliconen is veel gemakkelijker schoon te houden dan een orthese van bijvoorbeeld leer. De orthese is afwasbaar met water en een niet-agressieve zeep. Spoel de orthese goed na om zeepresten te verwijderen. Droog goed af. Siliconen is een sterk materiaal, maar kan minder goed tegen scherpe voorwerpen. Een gescheurde orthese kan meestal nog gerepareerd worden, mits de orthese niet te oud is. Bel ons voor een afspraak als u scheurtjes ontdekt. Wij kunnen de orthese dan repareren. Wij kunnen ook de sluiting van uw orthese vernieuwen als deze verder nog goed zit en werkt. 

  • Als uw arts de orthese heeft voorgeschreven en u het hulpmiddel permanent gebruikt (de orthese is noodzakelijk bij uw algemene dagelijkse activiteiten), dan worden de kosten voor het hulpmiddel doorgaans vergoed door uw zorgverzekeraar. Hou wel rekening met het verplichte eigen risico dat u bij uw zorgverzekering heeft. Dat betekent dat de kosten pas vergoed worden, nadat u het volledige eigen risico hebt betaald. De zorg van uw huisarts telt niet mee voor het eigen risico. Uiteraard dienen wij de factuur voor uw orthese in bij uw zorgverzekeraar.

    Als uw arts de orthese heeft voorgeschreven en u het hulpmiddel permanent gebruikt (de orthese is noodzakelijk bij uw algemene dagelijkse activiteiten), dan worden de kosten voor het hulpmiddel doorgaans vergoed door uw zorgverzekeraar. Hou wel rekening met het verplichte eigen risico dat u bij uw zorgverzekering heeft. Dat betekent dat de kosten pas vergoed worden, nadat u het volledige eigen risico hebt betaald. De zorg van uw huisarts telt niet mee voor het eigen risico. Uiteraard dienen wij de factuur voor uw orthese in bij uw zorgverzekeraar. Deze stuurt u vervolgens een factuur als u uw eigen risico nog niet volledig hebt betaald. In de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering staan de precieze vergoedingen die u ontvangt. Uw adviseur zal u er meer over vertellen tijdens uw afspraak. Vraagt u zelf een orthese (brace, spalk of bandage) aan, zonder verwijzing van uw arts, dan zijn de kosten voor eigen rekening. 

    Meer weten over de vergoeding van een specifieke orthese? Bekijk dan onze vergoedingenwijzer.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Verhaal van Lisanne

Bindweefsel is de lijm van je lichaam. Maar wat als die lijn te slap is? Bij Lisanne van der Pligt, 27, is dat het geval en dan is bewegen opeens niet meer zo vanzelfsprekend en automatisch als je gewend bent. Doordat de banden rondom haar gewrichten niet doen wat ze horen te doen, moeten haar spieren extra hard werken, waardoor ze continu pijn in haar lichaam en spieren heeft. Daarbij werken verschillende processen in haar lichaam niet zoals zou moeten. Lisanne: ‘Hier is niets aan te doen, maar dat betekent niet dat ik mij laat belemmeren in mijn leven. Ik word er vreselijk opstandig van als iemand mijn grenzen bepaald en vind dat ik iets niet kan.’

Bekijk het hele verhaal