Uw vraag zit hier vast bij

Braces en orthesen

  • Een verwijsbrief zorgt voor een soepele doorverwijzing en biedt ons de noodzakelijke informatie om de beste zorg te bieden. Zorg ervoor dat u altijd een verwijsbrief heeft wanneer u orthopedische zorg nodig heeft, om zo onverwachte kosten te voorkomen en verzekerd te zijn van de juiste behandeling.

    Lees uitgebreid antwoord
  • De kosten van een orthese hangen af van de uitvoering waarvoor wordt gekozen. Er zijn grote verschillen tussen confectie- en maatwerkoplossing, en tussen verschillende materialen. Wilt u meer duidelijkheid over kosten? Maak dan een afspraak met een van onze adviseurs.

    Lees uitgebreid antwoord
  • De garantietermijn op materiaal- en productiefouten in uw orthese is één jaar. Voor producten die niet door Livit Ottobock Care worden gemaakt, zijn de garantievoorwaarden van de fabrikant van toepassing.

    Lees uitgebreid antwoord
  • Gemiddeld gaat een orthese 2 jaar mee, afhankelijk van het type orthese, de uitvoering en de intensiteit van het gebruik van het hulpmiddel. Vervanging van uw orthese na deze gebruikstermijn wordt vaak door uw zorgverzekeraar vergoed. Uw orthopedisch adviseur zal u hierover informeren.

    Lees uitgebreid antwoord
  • Er is vaak veel meer mogelijk dan u denkt. We helpen u graag op weg bij het vinden van de snelste weg naar uw sportwens, zodat u snel lekker kunt gaan bewegen en sporten. 
    Bespreek de mogelijkheden met uw orthopedisch adviseur. Hij of zij kan goed inschatten of uw voorziening geschikt is voor de sport die u in gedachten heeft. Een speciale sportvoorziening is voor de meeste recreatieve vormen van sport echt niet altijd nodig. Vaak kan een goed advies en een kleine aanpassing aan uw dagelijkse voorziening al voldoende zijn. 

    Lees uitgebreid antwoord
  • Via Livit Ottobock Care, of in eigen beheer laten repareren. Kosten hierover zullen zelf bekostigt moeten worden.

    Lees uitgebreid antwoord
  • Op recreatief niveau meestal wel. Bekijk het spel reglement van uw sport.

    Lees uitgebreid antwoord
  • Een orthese van siliconen is veel gemakkelijker schoon te houden dan een orthese van bijvoorbeeld leer. De orthese is afwasbaar met water en een niet-agressieve zeep. Spoel de orthese goed na om zeepresten te verwijderen. Droog goed af. Siliconen is een sterk materiaal, maar kan minder goed tegen scherpe voorwerpen. Een gescheurde orthese kan meestal nog gerepareerd worden, mits de orthese niet te oud is. Bel ons voor een afspraak als u scheurtjes ontdekt. Wij kunnen de orthese dan repareren. Wij kunnen ook de sluiting van uw orthese vernieuwen als deze verder nog goed zit en werkt. 

    Lees uitgebreid antwoord
  • Als uw arts de orthese heeft voorgeschreven en u het hulpmiddel permanent gebruikt (de orthese is noodzakelijk bij uw algemene dagelijkse activiteiten), dan worden de kosten voor het hulpmiddel doorgaans vergoed door uw zorgverzekeraar. Hou wel rekening met het verplichte eigen risico dat u bij uw zorgverzekering heeft. Dat betekent dat de kosten pas vergoed worden, nadat u het volledige eigen risico hebt betaald. De zorg van uw huisarts telt niet mee voor het eigen risico. Uiteraard dienen wij de factuur voor uw orthese in bij uw zorgverzekeraar.

    Lees uitgebreid antwoord
  • Er zijn veel verschillende soorten orthesen, ook wel braces genoemd, en deze worden op verschillende manieren gebruikt. Hier geven wij u algemene informatie over een orthese. Specifieke informatie over uw orthese krijgt u van uw Livit Ottobock Care adviseur.  Lees meer over gebruik en onderhoud door op onderstaande button te klikken.

    Lees uitgebreid antwoord
  • Orthesen die u bij Livit Ottobock Care hebt laten aanmeten, worden persoonlijk voor u op maat gemaakt. Dit betekent dat voor deze maatwerkproducten geen bedenktijd geldt. Wilt u na het bestellen van je orthese toch van de order afzien? Dan brengen wij de kosten voor de orthese in rekening. Zie hiervoor onze Algemene Voorwaarden op livit.nl onder punt 5.7.

    Lees uitgebreid antwoord
  • Nee, als een orthese (brace, spalk of bandage) wordt vergoed door een zorgverzekeraar is het niet mogelijk om bij te betalen voor een duurdere uitvoering.

    Lees uitgebreid antwoord
  • Heeft u een orthese of een functiebeperking dan kunt u een ‘verklaring van geschiktheid’ aanvragen bij het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen). Meer informatie vindt u op de website van het CBR. 

    Lees uitgebreid antwoord
  • Een siliconen teenorthese is een hulpmiddel om de stand van de tenen te corrigeren. U draagt de orthese tussen, om of over uw tenen.
    Er zijn verschillende klachten waar een siliconen orthese voor helpt:
    • Tussen twee tenen waar een hardnekkige likdoorn zit.
    • Voor klauwtenen die door de geklauwde stand gevoelig zijn.
    • Om de scheefstand van één van de tenen te corrigeren, zodat de omliggende tenen er niet overheen groeien.
    • Een ontsteking of wond ontlasten om herstel te bevorderen.

    Lees uitgebreid antwoord