Wanneer een werknemer in zijn/haar vrije tijd steunzolen draagt, dan zijn deze meestal ook nodig in een veiligheidsschoen. Maar wat veel werkgevers en deskundigen (nog) niet weten is dat steunzolen in veiligheidsschoenen aan strenge wet- en regelgeving moeten voldoen: De combinatie schoen en steunzool moet gecertificeerd zijn.
Livit mag als erkend bedrijf voor vele merken orthopedische steunzolen in veiligheidsschoenen maken, waarbij de certificering geborgd blijft. Of het nu gaat om steunzolen, schoenaanpassingen of volledig op maat gemaakte veiligheidsschoenen, bij ons staat veiligheid en comfort altijd voorop.
Bij fysiek belastende beroepen komen vaak verschillende voetklachten voor, waarbij een orthopedische steunzool de oplossing biedt. Eigen steunzolen gaan echter niet zomaar samen met de productveiligheid van veiligheidsschoenen. Wanneer de standaard inlegzool uit de schoen wordt gehaald en wordt vervangen door een eigen (orthopedische) steunzool, dan vervalt de certificering van de werkschoen en ontstaat er een aansprakelijkheidsrisico en veiligheidsrisico.
Veiligheidsschoenen – en de meegeleverde zolen – zijn CE-gecertificeerd en moeten voldoen aan strenge veiligheidsnormen. Een eigen steunzool in de veiligheidsschoen plaatsen kan mogelijk de antistatische eigenschappen van de schoen verstoren. Verder laat een steunzool minder teenruimte over onder een stalen neus. Ook dat gaat ten koste van de beschermende werking. En daarnaast zijn steunzolen vaak niet goed voor de slijtweerstand, de vochtopname en de vochtafgifte.
Door afspraken met leveranciers van veiligheidsschoenen Emma, Atlas, Elten, HKS, Bata, Haix en diverse andere merken, kan Livit Ottobock Care voor gecertificeerde veiligheidsschoenen steunzolen leveren, waarbij de certificering geborgd blijft. De schoenen en steunzolen blijven zo voldoen aan de Europese wet en regelgeving.