UMC is een Nederlandse zorgverzekeraar van en voor medewerkers van het UMC. UMC behoort met onder andere IZZ, Bewuzt, IZA Cura en Univé tot de zorgverzekeraars van VGZ.

De informatie op deze website is met zorg samengesteld. Er kunnen echter geen rechten aan de inhoud ontleend worden. Wij raden u aan altijd bij uw eigen zorgverzekeraar na te vragen welke voorwaarden specifiek voor u gelden.

Let op: De vergoedingen voor steunzolen en veiligheidsschoenen worden nog geactualiseerd en zijn op dit moment niet bijgewerkt naar 2025.

Vergoedingen van UMC bij Teenprothese

  • Ja, met deze zorgverzekeraar heeft Livit Ottobock Care een overeenkomst afgesloten

  • Als u van uw behandelend arts een teen prothese (partiele voet prothese) prothese voorgeschreven krijgt die noodzakelijk is voor uw dagelijks functioneren, dan komt deze in aanmerking voor vergoeding. Krijgt u een elektronisch aangestuurde prothese voorgeschreven, dan beslist de zorgverzekeraar of deze vergoed wordt.

  • Uw teen prothese (partiele voet prothese) prothese wordt niet vergoed als deze niet voor uw dagelijks functioneren is, maar bijvoorbeeld alleen een cosmetisch doel heeft. Livit zal u daarover informeren.

  • Ja, uw teen prothese (partiele voet prothese) prothese wordt volledig vergoed vanuit uw basis verzekering. Er moet dan wel voldaan zijn aan alle voorwaarden die uw zorgverzekering stelt. Livit verzorgt de aanvraag bij uw zorgverzekering. Livit heeft contracten met alle zorgverzekeraars. Krijgt u een prothese van een leverancier die geen contract met uw zorgverzekering heeft, dan betaalt u meestal tussen de 20% en 30% van de aanschafprijs zelf.

  • Een teen prothese (partiele voet prothese) prothese valt onder de basisverzekering. Er is dus geen vergoeding vanuit een aanvullende verzekering.

  • Ja, u betaalt een eigen risico. Meer lezen? Klik op onderstaande button voor meer informatie.

    Meer informatie
  • Nee, een teen prothese (partiele voet prothese) prothese wordt altijd persoonlijk aangemeten en op maat gemaakt.

  • Ja, u bent de eigenaar van de teen prothese (partiele voet prothese) prothese. Het goed onderhouden en verzorgen van het hulpmiddel is daarmee ook uw eigen verantwoordelijkheid. Wel is aan te raden – zeker bij duurdere hulpmiddelen – om te controleren of het hulpmiddel verzekerd is tegen verlies, diefstal en/of schade via uw inboedelverzekering en/of WA verzekering.

  • De teen prothese (partiele voet prothese) prothese wordt niet geleverd met een bruikleen of leaseovereenkomst.

  • Alleen wanneer uw teen prothese (partiele voet prothese) prothese niet meer adequaat functioneert, kan uw teen prothese (partiele voet prothese) prothese volledig of gedeeltelijk vervangen/aangepast worden. Livit beoordeelt of dit nodig is.

    Daarnaast is er sprake van een minimale gebruikerstermijn. De gebruikstermijn is afhankelijk van het type prothese en ligt tussen de 36 en 72 maanden. Electronisch aangestuurde prothese hebben een minimale gebruikstermijn van 72 maanden. Uw Livit adviseur zal u hierover informeren.

  • In sommige situaties heeft u vooraf toestemming nodig van uw zorgverzekering. Livit beoordeelt en regelt dit voor u. Voor een elektronische prothese is altijd vooraf toestemming nodig.

  • Nee, een reserve teen prothese (partiele voet prothese) prothese wordt niet vergoed door uw zorgverzekering.

  • De prothese zelf, de eventuele opladers, accu’s, hulp- en aanzetstukken, liners, sleeves, stompkous en de zorgbehandeling worden vergoed.

  • Nee, een teen prothese (partiele voet prothese) prothese die uitsluitend gebruikt wordt tijdens sporten, wordt niet standaard vergoed vanuit uw zorgverzekering. Meer informatie over het vergoeden van sportprothesen? Klik op onderstaande button.

    Meer informatie
  • Nee, u betaalt geen eigen bijdrage.

  • Voordat u uw zorgverzekering wijzigt, adviseren wij u om contact op te nemen met onze klantenservice. Wij kunnen u informeren over de mogelijke gevolgen voor de vergoeding van uw prothese en/of uw bruikleenovereenkomst. Klik op de button voor de contactgegevens van de klantenservice.

    Meer informatie
  • Neem dan contact op met uw Livit adviseur. Soms is het mogelijk een aanvraag in te dienen bij uw gemeente, werkgever of een belangenorganisatie. Wij kunnen u hierbij helpen. Klik op de button om een afspraak te maken.

    Meer informatie