Zorgverzekeraar VGZ is een Nederlandse zorgverzekeraar. Onder VGZ vallen de labels IZZ, Univé, Bewuzt, IZZ, UMC en IZA Cura. VGZ heeft 2 verzekeringen: IZZ en Bewuzt.
U kunt aanspraak maken op een vergoeding voor uw scoliosebrace als u een ernstige stoornis aan uw bewegingsapparaat heeft, zoals aan uw botstructuur, spieren en/of zenuwen heeft. Deze aandoening moet chronisch zijn, waardoor u uw orthese ook altijd nodig zult hebben.
Wanneer de scoliosebrace onderdeel is van een behandeling zoals scoliose therapie. Dan komt u niet in aanmerking voor vergoeding.
Nee, een scoliosebrace wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering. De scoliosebrace wordt betaald vanuit het ziekenhuis.
Nee, een scoliosebrace wordt niet vergoed vanuit de aanvullende verzekering. De scoliosebrace wordt betaald vanuit het ziekenhuis.
Nee, een scoliosebrace wordt altijd persoonlijk aangemeten en op maat gemaakt.
Ja, u bent de eigenaar van de scoliosebrace. Het goed onderhouden en verzorgen van het hulpmiddel is daarmee ook uw eigen verantwoordelijkheid. Wel is aan te raden – zeker bij duurdere hulpmiddelen – om te controleren of het hulpmiddel verzekerd is tegen verlies, diefstal en/of schade via uw inboedelverzekering en/of WA verzekering.
Dit is altijd in overleg met uw behandelaar en medisch specialist in het ziekenhuis
De scoliosebrace wordt betaald door het ziekenhuis waar u in behandeling bent, hierdoor is toestemming van uw zorgverzekering niet nodig
Nee een reserve scoliosebrace is niet mogelijk.
Het hulpmiddel en de behandeling worden vergoed. Alle niet-medisch noodzakelijke accessoires zijn voor eigen rekening. Livit informeert u hier graag over.
Nee, u betaalt geen eigen bijdrage.
Nee, u betaalt geen eigen risico.