VvAA Zorg is een Nederlandse zorgverzekeraar. VvAA Zorg behoort tot de zorgverzekeraars van ONVZ.

De informatie op deze website is met zorg samengesteld. Er kunnen echter geen rechten aan de inhoud ontleend worden. Wij raden u aan altijd bij uw eigen zorgverzekeraar na te vragen welke voorwaarden specifiek voor u gelden.

 

Vergoedingen van VvAA bij Heuporthese (heupbrace)

  • Nee, Livit Ottobock Care heeft in 2025 geen contract met deze zorgverzekeraar. Deze zorg wordt als niet-gecontracteerde zorg aangeboden. Het kan zijn dat er sprake is van een eigen bijdrage of dat er aanspraak gemaakt wordt op het eigen risico. Informeer bij uw zorgverzekeraar naar de hoogte van de vergoeding en of aanspraak u aanspraak maakt op deze vergoeding.

  • U kunt aanspraak maken op een vergoeding voor uw heuporthese als u een ernstige stoornis aan uw bewegingsapparaat heeft, zoals aan uw botstructuur, spieren en/of zenuwen heeft. Deze aandoening moet chronisch zijn, waardoor u uw orthese ook altijd nodig zult hebben.

  • Heeft u een lichte aandoening, is deze van tijdelijke aard en/of heeft de aandoening geen direct verband met dagelijks bewegen? Dan komt u niet in aanmerking voor vergoeding van een heuporthese.

  • Ja, uw armorthese wordt (deels) vergoed vanuit uw basisverzekering. Wel komen de kosten ten laste van uw eigen risico. Meer lezen? Klik op de button voor meer informatie hierover.

    Er moet wel voldaan zijn aan alle voorwaarden die uw zorgverzekering stelt. Livit verzorgt de aanvraag bij uw zorgverzekering. Livit heeft contracten met bijna alle zorgverzekeraars.

    Krijgt u een orthese van een leverancier die geen contract met uw zorgverzekering heeft, dan betaalt u meestal tussen de 20 en 30% van de aanschafprijs zelf.

    Meer informatie
  • Nee, een heuporthese valt onder de basisverzekering, dus niet onder de aanvullende verzekering.

  • Hulpmiddelen voor de heup zijn beschikbaar in maatwerk en confectie. Wanneer de medisch functionele eigenschappen niet in het confectie hulpmiddel aanwezig zijn, kan pas een individueel op maat gemaakt hulpmiddel overwogen worden.

  • Ja, u bent de eigenaar van de heuporthese. Het goed onderhouden en verzorgen van het hulpmiddel is daarmee ook uw eigen verantwoordelijkheid. Wel is aan te raden – zeker bij duurdere hulpmiddelen – om te controleren of het hulpmiddel verzekerd is tegen verlies, diefstal en/of schade via uw inboedelverzekering en/of WA verzekering.

  • Alleen wanneer uw heuporthese niet meer adequaat functioneert, kan uw heuporthese volledig of gedeeltelijk vervangen/aangepast worden. Livit beoordeelt of dit nodig is.

    De gemiddelde gebruikersduur voor confectiehulpmiddelen is 12 maanden, voor maatwerkorthesen is dat 24 maanden. Voor kinderen in de groei kan vaak de orthese eerder vervangen worden.
    Wij informeren u graag verder aangezien de leeftijd per verzekeraar voor kinderen verschilt.

  • Ja, u heeft vooraf toestemming nodig

  • Een reservehulpmiddel wordt vergoed of verstrekt als dat nodig is. Uw medisch specialist moet hiervoor een voorschrift uitschrijven en medisch onderbouwen.

  • Het hulpmiddel en de behandeling worden vergoed. Alle niet-medisch noodzakelijke accessoires zijn voor eigen rekening. Livit informeert u hier graag over.

  • Nee, een heuporthese uitsluitend gebruikt tijdens sport wordt niet standaard vergoed vanuit uw zorgverzekering. Meer informatie over het vergoeden van sportorthesen? Klik op de button.

    Meer informatie
  • Nee, u betaalt geen eigen bijdrage.

  • Ja, dat kan. U kunt als particulier via onze webshop Blessurewijzer.nl een confectiebrace of confectie orthese aanschaffen op eigen kosten. U bent verzekerd van Livit kwaliteit tegen zeer scherpe prijzen. Meteen naar de webshop? Klik op de button.

    Meer informatie