ZEM is een merk van Zorg en Zekerheid.
De informatie op deze website is met zorg samengesteld. Er kunnen echter geen rechten aan de inhoud ontleend worden. Wij raden u aan altijd bij uw eigen zorgverzekeraar na te vragen welke voorwaarden specifiek voor u gelden.
Let op: De vergoedingen voor steunzolen en veiligheidsschoenen worden nog geactualiseerd en zijn op dit moment niet bijgewerkt naar 2025.
Ja, met deze zorgverzekeraar heeft Livit Ottobock Care een overeenkomst afgesloten
U kunt aanspraak maken op een vergoeding voor uw valhelm als u een ernstige stoornis aan het bewustzijn ervaart. Deze aandoening moet chronisch zijn, waardoor u uw orthese ook altijd nodig zult hebben.
Heeft u een lichte aandoening, is deze van tijdelijke aard en/of heeft de aandoening geen direct verband met dagelijks bewegen? Dan komt u niet in aanmerking voor vergoeding van een valhelm.
Ja, een valhelm wordt vergoed vanuit de basisverzekering.
Nee, een valhelm wordt niet vergoed vanuit een aanvullende verzekering.
Ja, u betaalt een eigen risico. Meer lezen? Klik op onderstaande button voor meer informatie.
Nee, een valhelm wordt altijd persoonlijk aangemeten en op maat gemaakt.
Ja, u bent de eigenaar van de valhelm. Het goed onderhouden en verzorgen van het hulpmiddel is daarmee ook uw eigen verantwoordelijkheid. Wel is aan te raden – zeker bij duurdere hulpmiddelen – om te controleren of het hulpmiddel verzekerd is tegen verlies, diefstal en/of schade via uw inboedelverzekering en/of WA verzekering.
Nee, niet binnen de verzekerdezorg vanuit het basispakket. Ja, orthesen die binnen een revalidatie- of behandel traject van een ziekenhuis vallen, worden vergoed door het ziekenhuis. De valhelm wordt dan tijdelijk ingezet als extra bescherming en is niet levenslang nodig.